Druga edycja Festiwalu Wypieków dla Bakallandu i Delecty

IMG_8674

Przygotowaliśmy drugą edycję Festiwalu Wypieków dla firmy Bakalland SA. Jej zwieńczeniem będzie wydana jesienią „Wielka Księga z Wypiekami. Prosto z serc polskich regionów”. Festiwal Wypieków organizowany jest przez dwie należące do Bakalland SA marki: Bakalland i Delecta.

Celem drugiej już edycji Festiwalu Wypieków jest wzmocnienie wizerunku marki Delecta na rynku jako eksperta w pieczeniu. W ramach projektu przygotowaliśmy kolejną już „Wielką Księgę z Wypiekami. Prosto z serc polskich regionów”. Pojawi się ona na rynku w październiku i będzie dostępna w sieciach handlowych.

Grupą docelową są posiadające rodzinę kobiety w wieku 25 – 55 lat, mieszkające w dużych i średnich miastach, z wykształceniem średnim i wyższym, o dochodach powyżej średniej. Domowe wypieki są dla nich ważne, dlatego często sięgają po rozwiązania, jakie oferuje im bogate portfolio produktów oferowanych przez Delectę i Bakalland.

Tegoroczny projekt poświęcony jest wypiekom regionalnym. W ramach projektu Polska została podzielona na 10 regionów, które, w poszukiwaniu przepisów i regionalnych ciekawostek, odwiedzili mistrzowie kuchni: David Gaboriaud i Jerzy Nogal. David Gaboriaud jest pół Polakiem, pół Francuzem od kilku lat mieszkającym w Polsce. Jest organizatorem wielu warsztatów i imprez kulinarnych. Propaguje ideę Slow Food, czyli delektowania się jedzeniem. Jest zwolennikiem tradycyjnych, regionalnych produktów spożywczych. Jerzy Nogal to kucharz i fotograf, organizator warsztatów kulinarnych, pasjonat naturalnych smaków i zdrowej żywności.

IMG_9712

W poszukiwaniu tradycyjnych przepisów David i Jerzy zjechali Polskę z północy na południe i ze wschodu na zachód. Z tej podróży przywieźli wiele smakowitych przepisów regionalnych, prawdziwych skarbów kulinarnych.

Efektem kulinarnych podróży i poszukiwań dwóch znakomitych kucharzy było zebranie 100 unikatowych przepisów na regionalne wypieki. Każdy z nich został zgodnie z przepisem przygotowany, a następnie sfotografowany podczas specjalnej sesji zdjęciowej, której efekty będzie można zobaczyć w „Wielkiej Księdze z Wypiekami. Prosto z serc polskich regionów”.

IMG_8369.CR2

IMG_8689